ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Pizza sa mljevenim mesom

Sastojci:
  • 300 gr umaka od rajčice
  • 250 gr sira za pizzu
  • 250 gr mljevenog goveđeg mišića
  • 1 glavica luka
  • 2 jaja
  • 8-10 slanih inćuna
  • peršun
  • crno vino
  • brašno
  • ulje
  • maslinovo ulje 
Priprema:

Slane inćune operite i napravite filete. Očistite luk, fino ga usitnite i dinstajte na 3-4 kašikee ulja. Dodajte mljeveno meso, so, biberr i peršun. Zalijte s pola čaše vina i lagano dinstajte 15 minuta. Ohladite.
U zdjeli umutite jaja i dodajte im meso (po potrebi, dodajte i žlicu brašna). Razvaljajte tijesto, premažite ga rajčicom začinjenom s malo ulja i soli, posložite filete slanog inćuna, mljeveno meso, sir za pizzu narezan na kockice. Pecite 20 minuta na 200° i odmah poslužite.