- 1 kg tikvica
- 600 gr pilećeg filea
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- so
- 5 jaja
- malo mlijeka
- brašno
Priprema:
Tikvice izrezati na kriške (debljine 1 cm), nasoliti i ostaviti da stoje pola sata, nakon toga ocjediti tikvice od viška vode i pohovati...uvaljati u brašno, pa u jaje, pa na vrelo ulje. Pileći file isjeći na tanke šnicle i na isti način kao i tikvice ih ispohovati (za pohovanje iskoristiti 2 jaja uz dodatak mlijeka).
Kada je pohovanje gotovo ređati u pouljenu tepsiju: red pohovanih tikvica, red pohovanog pilećeg filea pa opet red pohovanih tikvica.
Na kraju umutiti jaja (3 jaja), vrhnje za kuhanje i so i preliti preko složene musake.
Peći na temperaturi od 200 stepeni dok musaka ne porumeni, odnosno ne dobije koricu!
Nema komentara:
Objavi komentar