četvrtak, 10. veljače 2011.

Musaka od tikvica i pilećeg filea



Sastojci:
  • 1 kg tikvica
  • 600 gr pilećeg filea
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • so
  • 5 jaja
  • malo mlijeka
  • brašno
Priprema:

Tikvice izrezati na kriške (debljine 1 cm), nasoliti i ostaviti da stoje pola sata, nakon toga ocjediti tikvice od viška vode i pohovati...uvaljati u brašno, pa u jaje, pa na vrelo ulje. Pileći file isjeći na tanke šnicle i na isti način kao i tikvice ih ispohovati (za pohovanje iskoristiti 2 jaja uz dodatak mlijeka).
Kada je pohovanje gotovo ređati u pouljenu tepsiju: red pohovanih tikvica, red pohovanog pilećeg filea pa opet red pohovanih tikvica. 
Na kraju umutiti jaja (3 jaja), vrhnje za kuhanje i so i preliti preko složene musake. 
Peći na temperaturi od 200 stepeni dok musaka ne porumeni, odnosno ne dobije koricu!

Nema komentara:

Objavi komentar