Recept iz časopisa Gusto
Sastojci:
- 600 gr telećih odrezaka
- 250 gr gljiva
- vrhnje za kuhanje
- 1 dcl mlijeka
- teleći temeljac
- 1 crveni luk
- 1 svježa paprika
- 3 češnja bijelog luka
- so i biber
- smjesa začina
Priprema:
Teleće odreske istucati, posoliti i začiniti biberom i ostalim začinima te preliti mlijekom i ostaviti tako barem 30 minuta. Nakon toga ih izvaditi na žičano cjedilo da se mlijeko ocijedi te ih uvaljati u brašno i prepržiti s obje strane. Na istom ulju ispirjati sitno sjeckani luk, bijeli luk i paprike sječene na kockice. Nakon nekoliko minuta dodati sušene gljive koje smo natapali u mlijeku i svježe gljive sječene na ploške i pirjati pa onda dodati teleće odreske. Sve vrijeme podlijevati telećim temeljcem i na kraju dodati vrhnje za kuhanje.
Nema komentara:
Objavi komentar