nedjelja, 20. veljače 2011.

Pirjana teletina s gljivama


Recept iz časopisa Gusto

Sastojci:
  • 600 gr telećih odrezaka
  • 250 gr gljiva
  • vrhnje za kuhanje
  • 1 dcl mlijeka
  • teleći temeljac
  • 1 crveni luk
  • 1 svježa paprika
  • 3 češnja bijelog luka
  • so i biber
  • smjesa začina

Priprema:

Teleće odreske istucati, posoliti i začiniti biberom i ostalim začinima te preliti mlijekom i ostaviti tako barem 30 minuta. Nakon toga ih izvaditi na žičano cjedilo da se mlijeko ocijedi te ih uvaljati u brašno i prepržiti s obje strane. Na istom ulju ispirjati sitno sjeckani luk, bijeli luk i paprike sječene na kockice. Nakon nekoliko minuta dodati sušene gljive koje smo natapali u mlijeku i svježe gljive sječene na ploške i pirjati pa onda dodati teleće odreske. Sve vrijeme podlijevati telećim temeljcem i na kraju dodati vrhnje za kuhanje.

Nema komentara:

Objavi komentar