petak, 25. veljače 2011.

Pohovana piletina u pivu

Recept preuzet sa sajta "Coolinarika"- hvala Draska10

Sastojci:
  • 500 gr pilecih grudi
  •  150 g brasna
  •  2 jaja
  •  oko 250 ml piva
  •   sol, carry, vegeta…po ukusu..
Priprema:
 
Umutite jaja, brašno, so, dodajte pivo i svu smjesu dobro izmiješajte i ostavite da malo odstoji. Piletinu izrežite na duguljaste trakice, ili vec kako želite, pospite ih curryjem, posolite, pobiberite ako želite, umačite u smjesu i ispržite na ulju.
Ja ih obišno pržene stavim na papir da upije masnoću od prženja, pa ih serviram ili tople ili hladne, ali uvijek s nekim mlijećnim umakom, obično od vrnhja, svježeg sira, jogurta, tartar sosom i slično.

Nema komentara:

Objavi komentar