petak, 25. veljače 2011.

Špinat u bešamelu

Špinat u bešamelu

Sastojci:
  • 1 kg mladog špinata
  • 250 ml bešamel-umaka 
  • 1 kesica sira ribanca
  • so

Bešamel: 
  • 250 ml  mlijeka 
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike maslaca
Priprema:

Najprije pripremiti bešamel umak. Na slaboj vatri umješati u loncu maslac i brašno nekoliko minuta, pazeći da smjesa ne posmeđi. Potom polako doliti vrelo mlijeko uz neprekidno miješanje i na kraju posoliti umak. Umak kuhati četvrt sata dok se ne stvori glatka krema.
Očišćen špinat skuhati i ocijediti. Uzeti tepsiju, namazati je maslacem i napuniti špinatom. U bešamel umak dodati sir ribanac, dobro promiješati i preliti umak preko špinata. 
Stavite tepsiju u zagrijanu pećnicu i peći na umjerenoj vatri četvrt sata, odnosno dok se odozgo ne stvori rumenkasta korica.

2 komentara: