Špinat u bešamelu |
Sastojci:
- 1 kg mladog špinata
- 250 ml bešamel-umaka
- 1 kesica sira ribanca
- so
Bešamel:
- 250 ml mlijeka
- 1 kašika brašna
- 2 kašike maslaca
Priprema:
Najprije pripremiti bešamel umak. Na slaboj vatri umješati u loncu maslac i brašno nekoliko minuta, pazeći da smjesa ne posmeđi. Potom polako doliti vrelo mlijeko uz neprekidno miješanje i na kraju posoliti umak. Umak kuhati četvrt sata dok se ne stvori glatka krema.
Očišćen špinat skuhati i ocijediti. Uzeti tepsiju, namazati je maslacem i napuniti špinatom. U bešamel umak dodati sir ribanac, dobro promiješati i preliti umak preko špinata.
Očišćen špinat skuhati i ocijediti. Uzeti tepsiju, namazati je maslacem i napuniti špinatom. U bešamel umak dodati sir ribanac, dobro promiješati i preliti umak preko špinata.
Stavite tepsiju u zagrijanu pećnicu i peći na umjerenoj vatri četvrt sata, odnosno dok se odozgo ne stvori rumenkasta korica.
koja vrsta je sir ribanac...dali je to parmezan???
OdgovoriIzbrišiMoze parmezan, ja koristim parmezan!
OdgovoriIzbriši