Sastojci:
- 500 gr pilećeg filea
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 veća glavica luka
- 300 gr tikvice
- 1 češanj češnjaka
- 300 gr paradajza
- 300 gr riže
- 1 kokošija kocka za supu
- 600 ml vode
- 100 gr smrznutog graška
Priprema:
Pileći file narezati na manje kockice, pa ispeći na malo zagrijanog maslinovog ulja (sa svake strane cca 3 min.). Pečene komadiće piletine izvaditi iz tave.
Na istom ulju kratko prepržiti sitno sjeckani luk, oguljenu i na kockice narezanu tikvicu, te protisnuti češanj češnjaka. Dodati paradajz narezan na sitne kockice i rižu, te zaliti supom koju ste prethodno pripremili od kokošje kocke i vode. Sve dobro izmiješati.
Kad zakipi, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati cca 5 minuta. Umiješati pečene komade piletine i smrznuti grašak, poklopiti i kuhati još 5 minuta ili dok sva tekućina ne ispari.
Lagano promiješati, maknuti s vatre i ostaviti poklopljeno 5 minuta prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar