ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Varivo sa piletinom i povrćem


Sastojci:
  • 500 gr pilećeg filea
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 veća glavica luka
  • 300 gr tikvice
  • 1 češanj češnjaka
  • 300 gr paradajza
  • 300 gr riže
  • 1 kokošija kocka za supu
  • 600 ml vode
  • 100 gr smrznutog graška

Priprema: 

Pileći file narezati na manje kockice, pa ispeći na malo zagrijanog maslinovog ulja (sa svake strane cca 3 min.). Pečene komadiće piletine izvaditi iz tave.
Na istom ulju kratko prepržiti sitno sjeckani luk, oguljenu i na kockice narezanu tikvicu, te protisnuti češanj češnjaka. Dodati paradajz narezan na sitne kockice i rižu, te zaliti supom koju ste prethodno pripremili od kokošje kocke i vode. Sve dobro izmiješati.
Kad zakipi, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuhati cca 5 minuta. Umiješati pečene komade piletine i smrznuti grašak, poklopiti i kuhati još 5 minuta ili dok sva tekućina ne ispari.
Lagano promiješati, maknuti s vatre i ostaviti poklopljeno 5 minuta prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar