![]() |
Zapečeni oslić u paradajz sosu |
Recept preuzet sa sajta "Ženski kafe"
Sastojci:
- 500 gr fileta oslića
- 600 gr kuhane riže
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- 40 gr paradajz pirea
- 30 gr brašna
- bosiljak
- 1 limun
- 2 glavice zelene salate – prilog
- peršun
Priprema:
Filete ribe isjeći na komade, uvaljati u brašno te ih sa svih strana kratko ispržiti. Na preostalom ulju propržiti brašno, pa kad porumeni dodati paradajz pire, promješati i lagano nalivati vodom. Kuhati sos do željene gustine. Sos začiniti, dodati bosiljak i peršun. Na dno vatrostalne posude sipati kuhanu rižu, preko poredati filete ribe pa sve preliti sosom i zapeći u rerni 20 minuta na 220 C. Jelo servirati na tanjir, uz dodatak zelene salate koju smo prethodno poprskali sokom od limuna.
Nema komentara:
Objavi komentar