utorak, 22. veljače 2011.

Zapečeni oslić u paradajz sosu

Zapečeni oslić u paradajz sosu

Recept preuzet sa sajta "Ženski kafe"

Sastojci:
  • 500 gr fileta oslića
  • 600 gr kuhane riže
  • 2 kašike ulja
  • so
  • biber
  • 40 gr paradajz pirea
  • 30 gr brašna
  • bosiljak
  • 1 limun
  • 2 glavice zelene salate – prilog
  • peršun 

Priprema:

Filete ribe isjeći na komade, uvaljati u brašno te ih sa svih strana kratko ispržiti. Na preostalom ulju propržiti brašno, pa kad porumeni dodati paradajz pire, promješati i lagano nalivati vodom. Kuhati sos do željene gustine. Sos začiniti, dodati bosiljak i peršun. Na dno vatrostalne posude sipati kuhanu rižu, preko poredati filete ribe pa sve preliti sosom i zapeći u rerni 20 minuta na 220 C. Jelo servirati na tanjir, uz dodatak zelene salate koju smo prethodno poprskali sokom od limuna.

Nema komentara:

Objavi komentar