Sastojci:
Biskvit (peći 3 kore):
- 6 bjelanjaka
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mljevenih oraha
- 2 kašike brašna
Čokoladni premaz:
- 300 gr čokolade
- 125 gr maslaca
Fil:
- 1 l mlijeka
- 18 žumanjaka
- 10 kašika brašna ili gustina
- 10 kašika šećera
- 125 gr maslaca
- 250 gr šećera u prahu
- 200 gr kakaa
Priprema:
Za kore je potrebno umutiti 6 bjelanjaka, 6 kašika šećera, 6 kašika mljevenih oraha i 2 kašike brašna. Peći tri kore.
Kada se kore ohlade preliti sa smjesom od čokolade i maslaca i ostaviti da se čokolada stegne.
Fil: ukuhajte mlijeko sa 18 žumanjaka, 10 kašika brašna i 10 kašika šećera. Ostavite da se dobro ohladi.
Umutite maslac sa šećerom u prahu i kakaom. Pomiješajte sa ohlađenim filom.
Kremom premažite prvu koru pa na nju stavite slijedeću i tako do vrha. Ukrasite preostalom kremom i orasima.
Umutite maslac sa šećerom u prahu i kakaom. Pomiješajte sa ohlađenim filom.
Kremom premažite prvu koru pa na nju stavite slijedeću i tako do vrha. Ukrasite preostalom kremom i orasima.
Това е прекрасна торта ! Всичките сръбски торти който съм опитвала са с невероятен вкус ! Блога ти е прекрасен и много вкусен!
OdgovoriIzbrišiПоздрави!
Hvala Vam na lijepim rijecima....Pozdrav
OdgovoriIzbriši