petak, 4. ožujka 2011.

Rolat torta

Rolat torta
Sastojci:
  •   5 jaja
  •  6 kašike šećera
  •  3 kašike brašna
  •  1 vanil šećer
  •  1/2 praška za pecivo
  •  3 kašike ulja
  •  2 pudinga od čokolade/vanilije
  •  1 litra mlijeka
Priprema:

Od  jaja, šećera, vanilije, brašna, praška za pecivo i ulja napravimo smjesu za obični žuti biskvit, te je istresemo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Stavimo da se peče u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni. Kad je pečen biskvit narolamo ga (neskidajući papir) u mokru krpu i ostavimo ga da se ohladi.
Ohlađen bisvit namažemo eurokremom te narežemo na komade debljine oko 1 cm.
U dublju okruglu zdjelu stavljamo rolat do rolata (komade namazanog izrezanog biskvita). Paziti da ostane par komada koji će doći na vrh.
Skuhamo puding od čokolade ili vanilije (ja sam koristila čokoladu), te prelijemo po narezanom biskvitu u zdjeli. Sad na sam vrh stavljamo tih par komada rolata koje smo ostavili. Dobro ohlađeno prevrnemo na pladanj za serviranje.  Hladiti minimalno 4 sata!!!

Nema komentara:

Objavi komentar