Palačinke sa špinatom
Sastojci:
- 1 kg špinata
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 1 režanj bijelog luka
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- 13 palačinki
- 1 šoljica izribanog sira trapista
Priprema:
Špinat očistiti, usitniti, kratko kuhati u slanoj vodi, dobro procijediti i ostaviti da se hladi. Umjesto svježeg špinata možete koristiti i zamrznuti prema uputama na pakovanju. U međuvremenu ispeći palačinke i uključite pećnicu na 180 stepeni. Na tavi propržiti isjeckani luk 8crveni i bijeli) da omekšaju te ih dodati špinatu. Smjesi na kraju dodati sir, vrhnje, te sve dobro pomiješati i začiniti solju i biberom. Smjesom špinata i sira punite palačinke, zamotati ih te slagati u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu. Palačinke peći oko 20 minuta, a pri kraju pečenja posuti naribanim sirom.
smijem li kopirati ovaj recept za oju zdravu hranu
OdgovoriIzbrišiNaravno :)))
OdgovoriIzbrišiOvo je odlican recept! Imam dosta spinata u kuci a htjela bi isprobati nesto novo- biljezim i obavezno isprobavam. Hvala :)
OdgovoriIzbrišiDraga Tanja....bas sam sretna da Vam se svidja!!! :)
OdgovoriIzbriši