petak, 4. ožujka 2011.

Palačinke sa špinatom

Sastojci:
  • 1 kg špinata
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj bijelog luka
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 13 palačinki
  • 1 šoljica izribanog sira trapista

Priprema:

Špinat očistiti, usitniti, kratko kuhati u slanoj vodi, dobro procijediti i ostaviti da se hladi. Umjesto svježeg špinata možete koristiti i zamrznuti prema uputama na pakovanju. U međuvremenu ispeći palačinke i uključite pećnicu na 180 stepeni. Na tavi propržiti isjeckani luk 8crveni i bijeli) da omekšaju te ih dodati špinatu. Smjesi na kraju dodati sir, vrhnje, te sve dobro pomiješati i začiniti solju i biberom. Smjesom špinata i sira punite palačinke, zamotati ih te slagati u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu. Palačinke peći oko 20 minuta, a pri kraju pečenja posuti naribanim sirom.

4 komentara:

  1. smijem li kopirati ovaj recept za oju zdravu hranu

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je odlican recept! Imam dosta spinata u kuci a htjela bi isprobati nesto novo- biljezim i obavezno isprobavam. Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Tanja....bas sam sretna da Vam se svidja!!! :)

    OdgovoriIzbriši