Sastojci:
- 1 kg škarpine (ili neke druge bijele ribe)
- 3-4 žlice limunova soka
- 2 žlice Vegete mediteran
- 1 kg krumpira
- 200 gr svježe crvene paprike
- 100 gr luka
- 100 gr zelenih maslina
- 100 ml maslinova ulja
- 200 ml bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
Priprema:
Ribu očistite, operite, nakapajte limunovim sokom, pospite žlicom Vegete mediteran i ostavite stajati oko pola sata. U vatrostalnu posudu na malo ulja stavite pripremljenu ribu, krompir narezan na veće komade, narezanu crvenu papriku, luk i masline.
Pomiješajte maslinovo ulje, vino, žlicu Vegete mediteran i češnjak narezan na listiće, pa time prelijte povrće i ribu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar