Sastojci:
- 600 gr tikvica
- 80 gr luka
- 200 gr crvene svježe paprike
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica pinjola
- 2-3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica narezanog kopra
- 1 žlica vegete
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice vode
- šećer
- papar
Priprema:
Na maslinovu ulju kratko popecite luk narezan na listiće i papriku narezanu na štapiće. Dodajte pinjole, a zatim tikvice narezane na kolutiće i vegetu. Promiješajte i pirjajte pod poklopcem na laganoj vatri oko 10 minuta.
Posebno kratko prokuhajte ocat, šećer i vodu, prelijte preko tikvica i malo promiješajte.Tikvice stavite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar