srijeda, 30. ožujka 2011.

Pečene tikvice

Recept preuzet sa sajta www.coolinarika.com

Sastojci:
  •  600 gr tikvica
  •  80 gr luka
  •  200 gr crvene svježe paprike
  •  2 češnja češnjaka
  •  1 žlica pinjola
  •  2-3 žlice maslinova ulja
  •  1 žlica narezanog kopra
  •  1 žlica vegete 
Preljev:
  •  2 žlice jabučnog octa
  •  2 žlice vode
  •   šećer
  •   papar

Priprema:

Na maslinovu ulju kratko popecite luk narezan na listiće i papriku narezanu na štapiće. Dodajte pinjole, a zatim tikvice narezane na kolutiće i vegetu. Promiješajte i pirjajte pod poklopcem na laganoj vatri oko 10 minuta.
Posebno kratko prokuhajte ocat, šećer i vodu, prelijte preko tikvica i malo promiješajte.Tikvice stavite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar