Sastojci:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 200 gr maslaca
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 4 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
Krema:
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 200 gr čokolade za kuhnje
Ostalo:
- 1 dcl mlijeka
Priprema:
Biskvit: umutiti žumanjke, šećer, maslac, rastopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo, pa tek na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup i peći, kada je pećeno preliti sa 1 dcl mlijeka.
Krema: staviti vrhnje na šporet i kuhati dok se čokolada ne rastopi, pričekati da se namo ohladi pa preliti po biskvitu (u kalupu). Kada se dobro ohladi, najbolje sutradan izvaditi tortu iz kalupa i poslužiti.
JA SVAKODNEVNO NALAZIM NEŠTO ŠTO ME ZANIMA :) <3<3<3
OdgovoriIzbrišiBas mi je drago, ako je tako!!! :)
OdgovoriIzbriši