srijeda, 6. travnja 2011.

Čokoladna torta

Sastojci:

Biskvit:
  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 200 gr maslaca
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Krema:
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 200 gr čokolade za kuhnje  
Ostalo:
  • 1 dcl mlijeka
Priprema:

Biskvit: umutiti žumanjke, šećer, maslac, rastopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo, pa tek na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalup i peći, kada je pećeno preliti sa 1 dcl mlijeka.
Krema: staviti vrhnje na šporet i kuhati dok se čokolada ne rastopi, pričekati da se namo ohladi pa preliti po biskvitu (u kalupu). Kada se dobro ohladi, najbolje sutradan izvaditi tortu iz kalupa i poslužiti.

2 komentara: