ponedjeljak, 4. travnja 2011.

Soparnik

Sastojci:                 

Tijesto: 
  • 500 gr brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml vode

Nadjev: 
  • 1 svežanj peršuna
  • 1 kg blitve
  • 1 vezica mladog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema:

Listove blitve dobro operemo i izrežemo tvrdi dio. Zatim ih narežemo na trakice. pretresemo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk i peršun, sve zajedno posolimo i prelijemo maslinovim uljem. Promiješamo i stavimo na stranu. 
U zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo soli, dvije kašike maslinovog ulja, malo vode i ručnim mikserom umijesimo tijesto. Na pobrašnjenu podlogu prebacimo tijesto, podijelimo ga na dvije polovice i jednu po jednu izvaljamo u oblik kruga. Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jedno tijesto. Tijesto nadjenemo mješavinom povrće i preklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove obiju tijesta spojimo i podvinemo prema unutra. Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta. Kada soparnik izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.

Nema komentara:

Objavi komentar