Sastojci:
Tijesto:
- 500 gr brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml vode
Nadjev:
- 1 svežanj peršuna
- 1 kg blitve
- 1 vezica mladog luka
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Listove blitve dobro operemo i izrežemo tvrdi dio. Zatim ih narežemo na trakice. pretresemo u duboku zdjelu, dodamo sjeckani mladi luk i peršun, sve zajedno posolimo i prelijemo maslinovim uljem. Promiješamo i stavimo na stranu.
U zdjelu prosijemo brašno, dodamo malo soli, dvije kašike maslinovog ulja, malo vode i ručnim mikserom umijesimo tijesto. Na pobrašnjenu podlogu prebacimo tijesto, podijelimo ga na dvije polovice i jednu po jednu izvaljamo u oblik kruga. Lim za pečenje posipamo brašnom i na njega pomoću valjka prebacimo jedno tijesto. Tijesto nadjenemo mješavinom povrće i preklopimo drugom polovicom tijesta. Rubove obiju tijesta spojimo i podvinemo prema unutra. Stavljamo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 20 minuta. Kada soparnik izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka.
Nema komentara:
Objavi komentar