srijeda, 13. travnja 2011.

Punjeni odresci

Sastojci:
  •  600 gr telećih odrezaka
  •  1 kašika vegete
  •  100 gr šunke (narezane na ploške)
  •  150 gr sira ementalera (narezanog na ploške)
  •   ulje za pečenje 
Za paniranje:
  •  80 gbrašna
  •  3 jaja
  •  100 gr prezle/krušnih mrvica  
Za prilog:
  •  220 gr riže
  •  40 gr maslaca
  •  150 gr luka
  •  200 gr graška
  •  1 kašika vegete 
  •   biber

Priprema:

Narezane odreske potucite batom za meso i pospite vegetom. Na polovicu svakog odreska stavite ploške šunke i sira. Odreske preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice/prezlu. Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
Za prilog, rižu skuhajte, ali ne do kraja, i ocijedite. Na maslacu propržite nasjeckani luk, a zatim pirjajte dolijevajući vodu dok luk ne omekša. Dodajte grašak, pola količine vegete i oko 100 ml tople vode. Kuhajte dok grašak ne omekša. Na kraju umiješajte rižu, pospite preostalom vegetom i dodajte još 100 ml tople vode. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar