Sastojci:
- 600 gr telećih odrezaka
- 1 kašika vegete
- 100 gr šunke (narezane na ploške)
- 150 gr sira ementalera (narezanog na ploške)
- ulje za pečenje
Priprema:
Narezane odreske potucite batom za meso i pospite vegetom. Na polovicu svakog odreska stavite ploške šunke i sira. Odreske preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice/prezlu. Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
Za prilog, rižu skuhajte, ali ne do kraja, i ocijedite. Na maslacu propržite nasjeckani luk, a zatim pirjajte dolijevajući vodu dok luk ne omekša. Dodajte grašak, pola količine vegete i oko 100 ml tople vode. Kuhajte dok grašak ne omekša. Na kraju umiješajte rižu, pospite preostalom vegetom i dodajte još 100 ml tople vode. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar