utorak, 26. travnja 2011.

Štrudla sa špinatom i mesom


Sastojci:
  •  1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta 
Nadjev:
  •  500 gr junećeg mljevenog mesa
  •  biber
  •  ½ kašičice crvene mljevene paprike
  •  2 kapike vegete
  •  50 ml ulja
  •  2 jaja
  •  2 kašike senfa
  •  1 glavica luka
  •  450 gr špinata
  •  1 kašika nasjeckanog peršuna 
Za premazivanje:
  •  1 jaje

Priprema:

Lisnato tijesto tanko razvaljajte i ⅓ svake kore premažite senfom.  
Na zagrijanom ulju propržite nasjeckani luk i crvenu mljevenu papriku. Dodajte mljeveno meso, vegetu, biber i nasjeckani peršun. Lagano pirjajte, uz dodavanje vode, 20-ak minuta. U ohlađeno pirjano meso umiješajte razmućena jaja. Na svaki list tijesta rasporedite listiće špinata, a zatim mesni nadjev pa oblikujte štrudle. Površinu štrudle premažite jajetom te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar