Sastojci:
Nadjev:- 500 gr junećeg mljevenog mesa
- biber
- ½ kašičice crvene mljevene paprike
- 2 kapike vegete
- 50 ml ulja
- 2 jaja
- 2 kašike senfa
- 1 glavica luka
- 450 gr špinata
- 1 kašika nasjeckanog peršuna
- 1 jaje
Priprema:
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i ⅓ svake kore premažite senfom.
Na zagrijanom ulju propržite nasjeckani luk i crvenu mljevenu papriku. Dodajte mljeveno meso, vegetu, biber i nasjeckani peršun. Lagano pirjajte, uz dodavanje vode, 20-ak minuta. U ohlađeno pirjano meso umiješajte razmućena jaja. Na svaki list tijesta rasporedite listiće špinata, a zatim mesni nadjev pa oblikujte štrudle. Površinu štrudle premažite jajetom te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar