utorak, 3. svibnja 2011.

Buhtle sa sirom


Sastojci:

Tijesto:
  •  1 svježi kvasac
  •  ½ kašičice šećera
  •  200 ml mlijeka
  •  600 gbrašno
  •  80 ml ulja
  •  1 kašičica soli
  •  1 jaje
  •  1 žumanjak
  •  200 ml jogurta 
 Nadjev:
  •  250 gr svježeg kravljeg sira
  •  80 gr naribanog sira edamera
  •   so
  •   biber
  •  1 jaje 
Za premazivanje:
  •  1 jaje
  •  1 kašika susama

Priprema:

Kvasac razmrvite, dodajte šećer, malo toplog mlijeka i ostavite na toplom mjestu oko 10-ak minuta. Brašnu dodajte kvasac, ulje, so, razmućeno jaje i žumanjak, a zatim preostalim toplim mlijekom i jogurtom umijesite glatko tijesto i stavite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.
Dobro ocijeđeni svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom. Dodajte so, biber, jaje i dobro izmiješajte. Tijesto razdijelite na manje loptice, svaku lopticu na dlanu malo stanjite, stavite 1-2 kašičice nadjeva, a zatim skupite, ponovo oblikujte lopticu i stavite na nauljeni pleh. Premažite razmućenim jajetom, posipajte susamom i ostavite na toplom mjestu još 15 minuta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar