Sastojci:
Tijesto:
- 1 svježi kvasac
- ½ kašičice šećera
- 200 ml mlijeka
- 600 gr brašno
- 80 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 200 ml jogurta
- 250 gr svježeg kravljeg sira
- 80 gr naribanog sira edamera
- so
- biber
- 1 jaje
- 1 jaje
- 1 kašika susama
Priprema:
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, malo toplog mlijeka i ostavite na toplom mjestu oko 10-ak minuta. Brašnu dodajte kvasac, ulje, so, razmućeno jaje i žumanjak, a zatim preostalim toplim mlijekom i jogurtom umijesite glatko tijesto i stavite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.
Dobro ocijeđeni svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom. Dodajte so, biber, jaje i dobro izmiješajte. Tijesto razdijelite na manje loptice, svaku lopticu na dlanu malo stanjite, stavite 1-2 kašičice nadjeva, a zatim skupite, ponovo oblikujte lopticu i stavite na nauljeni pleh. Premažite razmućenim jajetom, posipajte susamom i ostavite na toplom mjestu još 15 minuta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar